Bible Journaling

Vad är Bible Journaling?

 

För några år sedan bröt en ny trend ut i USA, kallad Bible Journaling, Illustrated Faith eller Bible Art. Kortfattat handlar det om att rita, måla, skriva och klistra på sidorna i en Bibel (eller ett block/art journal), och låta den kreativa processen i sig bli en bön och ett sätt att låta texten få liv.

Bible Journaling          Måla i bibeln

Musiker umgås med Gud och ärar honom med musik och lovsånger. Dansare dansar. Predikanter predikar. På samma sätt kan vi som gillar att måla och pyssla umgås med Gud och ära honom för den Han är genom att använda färger och vår kreativitet. 

 

Testa att måla i bibeln

För mig har upptäckten av Bible Journaling inneburit ett helt nytt sätt att kravlöst och oftast ordlöst få umgås med Gud. Under tiden jag målar får Gud tillfälle att tala och påverka mitt hjärta. Bibeltexten får tid att sjunka in i både tanke och hjärta. Med en penna i handen kan jag visualisera, meditera och memorera Ordet.

Bön handlar om så mycket mer än att be långa böner med fina ord, eller att komma till Gud med sin önskelista av böneämnen. I vår stressade tid är en målarpaus med Gud ett värdefullt verktyg för att kravlöst umgås med vår himmelske far. Det handlar inte om att måla snyggt, eller att få många likes på Instagram, eller att ständigt hitta nya tekniker. Bible Journaling handlar om att be med din kreativitet.

Bible Journaling - Upptäck Biblen

På denna hemsida hoppas vi kunna inspirera, tipsa och uppmuntra er att med Bible Journaling bokstavligt talat sätta färg på er tro!

Du kan bland annat hitta tips på

 

Sagt om Bible Journaling

Gud möter varje person på ett helt unikt och personligt sätt. Det finns inga sätt som är "rätt eller fel". Att uttrycka sin tro kreativt och studera bibeln med pennan i hand är ett sätt som kan öppna upp för många, och det är därför vi längtar efter att se fler testa det! Man kan göra det som ett bibelstudium, en lovsång i färg, ett andrum där man lyssnar in Gud osv. Här är några ord från några som testat Bible Journaling:

 - Bible journaling är ett fokusverktyg för mig. Jag har alltid haft problem med att "bli stilla", och att måla i Bibeln hjälper mig att stanna upp och meditera på Guds ord, istället för att snabbt läsa igenom ett stycket och några timmar senare har jag glömt det. /Amy

 - Jag måste erkänna att jag inte läste bibeln så mycket innan jag fann Bible Journaling av en slump på Youtube. Nu inte bara läser jag utan jag tar mig också tid att reflektera över vad jag har läst, fundera på vad orden betyder för mig i mitt liv och vad innebörden av dem kan vara. 
För min del handlar det mer om stunden att reflektera än om att skapa fina sidor. /Nikita

 - I have dementia and so I cannot remember text like I used to. I use pictures to remember now. It has been a saving grace for me because otherwise the Word would be lost to me. /Su

 - Under hela min kristna resa har jag haft problem med att läsa och förstå Bibeln. Bible Journaling har ändrat på det och gett mig ett sätt att läsa Bibeln på ett djupt och meningsfullt (och roligt!) sätt. /Judit

 - För mig är det ett sätt att på ett vackert sätt dokumentera mina tankar och stunder med Gud, för att sedan kunna ge dem vidare till mina barnbarn. /Lisbet

 - Jag använder både min Bibel och journals för att förstärka min tro och har även funnit att Bible Journaling gör att jag läser mer i Bibeln och även går in djupare i texten. Det mesta jag gör är från min pastors predikningar. /Maria

 - Bible Journaling är ett sätt att minska stress och andas en stund. /Karin

 - Gud har gett mig en kreativ gåva. Jag gillar att använda den för att hylla honom. /Maria

 - Jag tycker att det är avslappnande och det hjälper mig att minnas det jag tycker är viktigt. En nackdel är att jag inte ens kan rita en streckgubbe...men jag använder klistermärken och washi och gör Bible Journaling på mitt eget sätt. /Brenda

 - Bible journaling är för mig ett väldigt intimt sätt att uttrycka mig på och umgås med Gud. Det blir något helt annat än att bara läsa och "studera" Biblen. /Marie

 - Det är rofyllt att bara färglägga och reflektera /Christine

 

 

Senaste Tutorials

 • Textning tombowPalmblad och kalligrafi med penselpennor
  Tutorial, Video
  Penselspetsar är kul att använda för att enkelt få linjer med olika tjocklek beroende på vilket tryck man lägger på pennan! Jag utnyttjar den egenskapen för att göra palmblad och texta modern kalligrafi!
 • Distress inkEn enda distress ink – flera tekniker
  Crash Course, Tutorial, Video
  Lite räcker långt! Bible Journaling är inte en materialsport. Man kan oftast göra mycket med lite. Här visar jag hur man kan använda en enda Distress ink för att göra flera tekniker.
 • Grafisk bakgrund med linjal och Inktense
  Tutorial, Video
  Här är en enkel teknik för att göra en geometrisk bakgrund med en linjal! Jag fyller i den med den härliga färgen Inktense och förklarar lite vad som är speciellt med den, men det går att göra med många andra färger också! Testa vetja!
 • Utan Journaling BibleBible Journaling utan Journaling bible
  Tutorial, Video
  5 SÄTT att göra Bible Journaling UTAN en sk Journaling Bible (dvs en speciell bibel med extra utrymme bredvid texten att måla på)!
 • sätt att göra bible journaling5 steg för Bible Journaling jag (nästan) alltid gör
  Crash Course, Tutorial, Video
  Man kan göra Bible Journaling på otroligt många sätt. Olika färger, olika tekniker, olika avancerade, olika stil osv. Men jag har 5 steg som jag i princip alltid följer, oavsett teknik.
 • Tekniker för Bible JournalingMina 5 BÄSTA tekniker för Bible Journaling
  Crash Course, Tutorial, Video
  Jag älskar att testa nya tekniker och färger i min Bible Journaling! Men ändå är det några tekniker som jag väldigt ofta faller tillbaka på, som återkommer igen och igen och igen. Här delar jag med mig av dem!
 • Stencil PrintableStencil av printable
  Printables, Tutorial, Video
  Sista delen i höstens printableserie! Denna gången använder vi en utskriven bild (en printable) som mall för att skära ut en stencil i ett vanligt overheadpapper.
 • Silhuette Print and CutPrint and Cut med Silhuette
  Crash Course, Printables, Tutorial, Video
  Visste du att det finns skärmaskiner som du gör egna, utskurna klistermärken med? Precis som ett stickers ark från en butik! Se tutorial om Silhuette Print and Cut här!
 • Bible Journaling tipinPrintables för Bible Journaling del 7
  Printables, Tutorial, Video
  Att skriva ut bilder och använda som tipins är ett strålande sätt att använda printables! Här gör vi det med en liten knorr =)
 • Bible Journaling KalkeringPrintables för Bible Journaling del 6
  Printables, Tutorial, Video
  Är du lika osäker på att teckna som jag? Då är kalkering och printables lösningen! Här är en superenkel teknik där man kalkerar med blyerts!
 • Printable etikettpapperPrintables för Bible Journaling del 5
  Printables, Tutorial, Video
  Använd etikettpapper i helt A4 format som färdigklistrat stickerpapper till dina printables!
 • Bible Journaling SilkespapperPrintables för Bible Journaling del 4
  Printables, Tutorial, Video
  Här kommer ett klipp om hur du kan skriva ut dina egna dekopagepapper och sätta in i din Bibel! Jag använder silkespapper, men det funkar också finfint med tex en vanlig vit servett! Vill du veta hur så kolla in klippet direkt!
 • Printables för Bible Journaling del 3
  Printables, Tutorial, Video
  Printables med målarboksmotiv på Clear sticker paper! Går att variera i det oändliga med nedladdade printables eller målarbokssidor kopierade till Clear Sticker Paper. Funkar i vilken bibel som helst eftersom både papper och färg är transparenta! Kolla in hur man gör här!
 • Printable Bible JournalingPrintables för Bible Journaling del 2
  Printables, Tutorial, Video
  Printables på Clear sticker paper! En favorit för många i Bible Journaling-världen. Ett enkelt sätt att få färg, mönster, bilder och text på bibelsidan, utan att täcka en enda liten bokstav av bibeltexten. Bra va? Kolla in hur man gör här!
 • Bible Journaling PrintablePrintables för Bible Journaling del 1
  Printables, Tutorial, Video
  Älskade printables! Men hur gör man egentligen för att få alla fina bilder och texter från dataskärmen till bibelsidan? Det går vi igenom i denna nya serie, och första avsnittet hittar du här!