Pyssel i kyrkan

Se tipsbanken här

Pyssel har varit en stående punkt i kyrkans barn- och ungdomsaktiviteter i väldigt många år, i alla fall i hela mitt liv. Vi pysslade på söndagsskolan, barntimmar, "Torsdax", läger mm. Det var fullt runt borden i källaren i min hemförsamling och de vuxna hade fullt upp med att hjälpa alla.

Barn har en inbyggd drift att skapa och Sveriges kyrkor sprutar av kreativitet!

Nästan alltid i alla fall... För som ledare är det inte alltid lätt att vecka ut och vecka in komma på passande pyssel, som inte ska ta mer än 30-60 minuter, inte vara för dyrt, inte vara för svårt, inte vara för lätt, inte förstöra kläderna, inte vara svårt att få tag på material... och helst ska det passa utmärkt ihop med bibeltemat för veckans samling.

På Kreativ tro har vi en dröm om att skapa en portal / länksite / idébank där du som ledare i kyrkan kan få inspiration och nya idéer på pyssel. För visst vore det skönt att variera pärlplattor, pappersblommor och målarboksbilder ibland (även om vi såklart har tips på variationer av det också!).

Kreativ tros samlingar av pyssel för kyrkan på Pinterest

Vi har lagt upp vårat bibliotek med hjälp av Pinterest. (Du behöver inte vara medlem på Pinterest för att använda tjänsten.) Pinterest är lite som en sökmotor men med bildlänkar istället för textlänkar som tex Google. Antingen får man all info och inspiration direkt på bilden, eller så klickar man på bilden för att komma till hemsidan som bilden kommer ifrån. Vi har tex många länkar med gratis nedladdningsbart material, och då hämtas de på den länkade hemsidan.

Alla våra pins/bildlänkar är samlade på sk anslagstavlor, ungefär som mappar. Vi har miniatyrer av anslagstavlorna här nedanför, och i varje anslagstavla finns miniatyrer på de pins som som hör till det ämnet/den bibelberättelsen.

Kreativ tro Pin
Såhär ser miniatyren av varje anslagstavla
ut här på Kreativ Tros hemsida.

1 Om du klickar på "Kreativ Tro" kommer du till vår huvudsida med alla anslagstavlor vi har samlat. 
2 Om du klickar på rubriken på anslagstavlan kommer du till anslagstavlans sida på Pinterest.
3 Om du klickar på en miniatyrbild kommer du till dess pin/bildlänk på Pinterest, och kan därifrån komma till dess ursprungsida för att tex ladda ner material.

Klicka på önskat ämne/bibelberättelse till höger för att komma direkt till dess miniatyranslagstavla. Observera att varje miniatyr på denna sidan endast visar 50 pins (de senast tillagda), men många tavlor har fler pins. Klicka på rubriken (2) för att se den kompletta anslagstavlan.

Eftersom Kristen Tro bara är i sitt startskede har vi inte hunnit färdigställa denna idébank för Kyrkpyssel, men håll ögonen öppna, vi fyller på hela tiden! Om du har eget Pinterestkonto får du gärna skicka pins!

Om du har några tankar om vad du vill kunna hitta här på sidan så säg till! Vi tar emot alla önskemål med glädje!

Gratis nedladdningsbart material

Pärlmönster

Bra pyssel

Lekar

Bibelberättelser

Pinteresttavlor med pysseltips sorterade på berättelse (Om alla tavlorna ser likadana ut beror det på webläsaren, tex facebookappens inbyggda webläsare. Byt till en mer avancerad webläsare, tex Chrome så fungerar uppdelningen som den ska) Observera att endast de 50 senaste pins visas på tavlorna. Klicka på rubriken (2) för att se hela anslagstavlan på Pinterest.

Ämnen

Pinteresttavlor med pysseltips sorterade på ämne (Om alla tavlorna ser likadana ut beror det på webläsaren, tex facebookappens inbyggda webläsare. Byt till en mer avancerad webläsare, tex Chrome så fungerar uppdelningen som den ska) Observera att endast de 50 senaste pins syns här även om det finns fler pins på tavlan. Klicka på rubruken (2) för att komma till hela anslagstavlan på Pinterest.