Servetter och stämplar – Text

Vill du hellre se beskrivningen på film istället för i text så kan du göra det HÄR.

 

Idag ska vi göra en decopageteknik där vi använder servetter och clear gesso, och sedan stämplar en text på.
För att se större bilder så klicka på bilderna.

 

Det underlättar en hel del om du väljer en servett med ljus bakgrund, så smälter motivet in i bakgrunden mycket bättre, och det är större chans att du ser texten genom servetten. Men tekniken fungerar såklart med vilken servett (eller decopagepapper) som helst.

När jag har arrangerat mina blommor och vet hur jag vill ha mina servettdelar är det dags att limma. Oftast när jag har gjort decopage tidigare har jag använt Mod Podge, men jag rekommenderar inte att ni gör det. För det första blir inte ytan helt klibbfri, och för det andra är (min) Mod Podge blank “glossy”. Båda dessa egenskaper leder till att det är stor risk att sidorna i din bibel klistrar ihop sig. Det finns många lim och medium man kan använda. Jag kommer idag använda min vanliga Art Basics Clear Gesso, som jag använder nästan jämt för att grunda sidorna i min bibel. Den fungerar utmärkt för detta, och det är ett basmedium för alla som vill använda mer än typ färgpennor i sin bible journaling, och sist  men inte minst: det går utmärkt att måla, stämpla, rita mm på gesson utan att oroa sig för att färgen blöder igenom eller inte fastnar.

Jag lägger helst på gesson med en blending tool, men det går bra med pensel, svamp, gammalt kreditkort mm. Andra lagret lägger jag på med pensel. Tänk på att alltid  måla på mediumet från mitten av servettbiten och ut mot kanterna för att undvika att den viker sig eller går sönder.

Se till att torka sidan noga innan du går vidare. Jag använder en Heat Tool / embossingfön. Det går att bara låta det lufttorka, eller pröva att torka det med en hårfön.

Nu ska jag stämpla första delen av mitt utvalda bibelord mitt på sidan.

För att få ytterligare lite djup i bilden så tog jag mina stämpeldynor och stämplade lite färg på mitt craft sheet och plockar sedan upp det med min pensel. Nu kan jag använda det som vattenfärg.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på pinterest
Spara på Pinterest
Dela på email
Tipsa en vän via mail