“Denna bibel är till för…” – Text

Bible Journaling är inte en uppvisning i konstnärliga färdigheter eller en strävan efter perfektion, utan ett sätt att umgås med Gud!
Klicka på bilderna för större bilder

För att tydligt definiera för dig själv vad din Bibel ska ha för syfte kan det vara en bra idé att inleda med en tydlig beskrivning av vad Bibeln är till för och vad den inte är till för. Såhär gjorde jag:

(Vill du hellre se beskrivningen på film istället för att läsa den så kan du göra det HÄR)

 

Först är det trevligt med en bakgrund. Jag gjorde en enkel tonad bakgrund med Distress ink, en av mina favoritmedium. Det är enkelt att applicera, här gjorde jag det med en blendingtool. Eftersom att försättsbladet i denna Bibeln är så tjockt så behövdes ingen grundning med gesso eller liknande, som jag annars hade använt under Distress ink på en vanlig bibelsida för att förhindra genomblödning.

Du kan gärna låta din fantasi skena iväg och skapa en helt annan bakgrund med vad-du-råkar-ha-hemma. Vattenfärg, akryl, färgpennor, stämplar eller kanske klistra in fina papper. Det spelar ingen roll vad du väljer bara det inte har för mycket mönster, det viktiga är det vi ska skriva på bakgrunden.

När bakgrunden är färdig tar jag min favoritpenna, Pigma FB Prof, en penna med fast penselspets och bra bläck som även går att använda på de tunna sidorna i bibeln. Ta en penna du gillar, helst inte allt för tunn, så att man ser vad som är rubriker.

Mina rubriker är
– Denna bibel är till för…
– Denna bibel är INTE till för…
– Sidorna i denna bibel får gärna vara…

Här nedan ser du bilder på vad jag tycker är viktigt att tydligt definiera under varje rubrik. Ta en stund med en penna och ett kladdpapper och fundera över hur du vill definiera vad just din journaling Bibel har för syfte. Kanske blir din lista lik min. Kanske inte. Kom ihåg att Bible Journaling alltid handlar om tiden med Gud, aldrig om resultatet. Det är ingen konsttävling.

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på pinterest
Spara på Pinterest
Dela på email
Tipsa en vän via mail